Paddlingsteknik för nybörjare i havskajak 2022

Välkommen till en kurs i paddlingsteknik som vänder sig till dig som är nybörjare eller som aldrig riktigt kommit igång med att paddla havskajak. Du får chansen att introduceras till grundläggande paddeldrag för att t ex ta dig framåt, bakåt och att svänga för att manövrera kajaken. Vid det andra tillfället kommer vi ge möjlighet att öva på kamraträddning, dvs hjälpa en kamrat som gått omkull.

Kursen är uppdelad på två kvällar: Torsdagen den 2 juni och onsdagen den 8 juni.

Start klockan 18.00, och avslut c:a 20.30.

Det är begränsat till max 8 deltagare.

Pris 400 kr betalas på swish 123 344 05 34 eller kontant på plats.

Bindande anmälan till anna_kc_nordstrom@yahoo.se. Ange namn och telefonnummer, senast den 30 maj klockan 20.00 och vänta på svarsmejl om det finns plats eller inte.

Kom i god tid så hjälps vi åt med att ta ut kajaker, kapell, flytväst och paddel.

Det är bra om du har ätit innan. Klädval beror förstås på väder, men träningskläder i syntet brukar fungera bra tillsammans med vindtät jacka/regnjacka om det blåser eller regnar. Skor som tål att bli blöta, t ex crocs , underlättar om du vill kliva i vattnet. Keps och solglasögon brukar också vara bra att ha på sig vid soligt väder.

Ta med en handduk och ett extra ombyte om du skulle bli oväntat blöt. Vattenflaska och extra energi t ex choklad eller nötter kan vara bra att ha med sig i kajaken på vattnet.

Värdesaker packas enklast i dubbla plastpåsar eller dubbla vattentäta påsar.

Varmt välkomna att anmäla er!


Anna Nordström och Sanna Hietaniemi


Notera att även om läget med corona har blivit bättre så pågår det fortfarande smittspridning. Det är därför viktigt att du stannar hemma om du har några symtom.